PELUANG

Kenapa dalam kehidupan ini mesti ada satu ruangan ata u satu part dalam life yang dinamakan " PELUANG " . Kalau peluang itu tak wujud bolehkah manusia hudup dengan aman or sebaliknya. Hairan juga ku dibuatnya. PELUANG oh PELUANG . Sometimes, i hate that word. Ia umpama ayat pengharapan untuk diri sendiri pada seseorang. Kalau ia merujuk kepada perkara yang menbahagiakan itu kira " wah! dunia ini ada yang punya" namun kalau ia merujuk pada kekecewaan " dunia ana malap sudah umpama malaysia tiada belakAN eletrik" huhu. Confuse! Adakah layak seseorang itu diberi peluang? Ada yang mengatakan "YEA" & ada yang say "NO".

Maybe answer untuk itu bergantung pada situation. hurmm.. terfikir juga " tak nak kasi 2 or 3 peluang lagi kalau someone tu tak hargainya.. betul x?

PERSOALAN: PATUTKAH SAYA MEMBERI PELUANG KEPADA SOMEONE?

INI JAWAPAN SAYA: maybe yes and maybe no! Akan ku beri peluang pada seseorang pabila dia betul-betul hendak membuktikan apa yang dia cakap sebagai contoh " lamaran " ok. Peluang untuk dia akan ku berikan supaya si dia dapat membuktikan tanda kasih sayang dan cinta. tapi peluang itu akan betul-betul wujud pabila si dia melamar ku. but kalau si dia hanya main-main like main layang-layang.. GUDBYE la i said. Maybe ku accept si dia sebagai "friend" jew.

Sesungguhnya ku amat susah untuk memberi peluang kepada orang. Bukan tak nak bagi tapi perasaan "takut dan curiga" meguasai hati.. so apakan daya terima dengan hati yang terbula lew.. orit! Sejujurnya, peluang yang ku bagi pada someone itu bukan lah peluang untuk menbahagiakan ku TETAPI itu adalah peluang untuk someone itu membaiki kelemahan diri. SORRY MR ? BECAUSE TAK BERTERUS - TERANG,ku takut kamu akan selalu melakukan kesilapan lagi. TOLONG! Jangan ulanginya.

No comments:

♥ Copyright© All Rights Reserved mowinkglory.blogspot.com ♥